Blog

21/12/2023
Admin

Gluten - czym jest i jak wpływa na organizm

W ostatnich latach dieta bezglutenowa zyskała ogromną popularność. Coraz więcej osób decyduje się na eliminację ....

ZOBACZ ARTYKUŁ
24/11/2023
Admin

Syrop glukozowy - najważniejsze informacje

Przeglądając etykiety różnych produktów spożywczych, często napotykamy składniki, o których nie wiele wiemy.

ZOBACZ ARTYKUŁ
26/10/2023
Admin

Maltodekstryna - co to jest, właściwości i skutki uboczne

Maltodekstryna jest często stosowanym dodatkiem do żywności, który pojawia się w wielu produktach, zwłaszcza tych wysoko przetworzonych.

ZOBACZ ARTYKUŁ
28/09/2023
Admin

Skrobia kukurydziana czy ziemniaczana

Skrobia ziemniaczana oraz kukurydziana są dwoma najczęściej używanymi skrobiami w przemyśle, głównie z powodu ich wszechstronności i łatwej dostępności.

ZOBACZ ARTYKUŁ